Timebooking
Leverkapsler som kosttilskudd næringsstoffer

Lever - En kraftpakke av næringsstoffer og et bærekraftig valg

Mar 04, 2024

// Jeg har et affiliatsamarbeid med Rein styrke og en rabattkode du kan bruke. Dette innlegget kan derfor anses som reklame //

 

Lykken var stor da jeg en gang i 2013 hørte rykte om at Gry Hammer i samarbeid med Ellen Triumf-Buljo skulle lansere norske leverkapsler laget på reinsdyrlever!

I 2013 hadde jeg lagt bak meg en raw food-periode og begynt å følge et såkalt tradisjonskosthold inspirert av Weston A. Price og hans studier på naturfolk. Der var det blant annet anbefalt å spise lever og siden jeg ikke er spesielt glad i leversmaken, pleide jeg å bestille levertabletter via iHerb, som var laget på gressforet storfelever fra Brasil (om jeg husker riktig).

Ikke spesielt bærekraftig med tanke på reiselengde, og ikke tror jeg det var helt lovlig å importere lever på den tiden heller, men lever skulle jeg ha.

 

Gleden da Áhppi ble lansert

Alternativet var å tørke og kapsle lever selv, eller å spise biter med frossen, rå lever med kanel på som jeg skylte ned med kefir, men ingen av disse alternativene var spesielt aktuelt for meg. Dog visste jeg hvor verdifullt lever var for kroppen og da Reinstyrke åpnet for bestilling i 2014 satt jeg klar med bankkortet for å sikre meg noen av de første posene.

 

Siden den gang har Rein styrke sine Áhppi reinleverkapsler vært fast inventar i kjøkkenskapet vårt. Jeg har brukt de selv, dyttet de i samboeren, gitt de vekk til familie og venner, og blandet innholdet fra kapslene i babygrøt og smoothie frem til ungene var store nok til å begynne å spise de selv.

 

Det er også det tilskuddet jeg oftest har anbefalt andre å bruke, kanskje med unntak av hyppige anbefalinger om å bruke en lettopptakelig form for magnesium og en omega 3 av god kvalitet da.

 

Da jeg i 2017 utdannet meg til ernæringsterapeut og etter hvert startet mitt eget firma, Hormonell harmoni, var det derfor helt naturlig for meg å bli ambassadør for Reinstyrke og jeg kjenner etter hvert mange som har glede av disse små kapslene fylt med ekte supermat fra Finnmarks vidder. 

 

I denne bloggposten skal vi utforske denne supermaten nærmere og du får vite mer om hvorfor du kan ha nytte av å spise lever, hvilke næringsstoffer den inneholder og hvorfor reinsdyrlever i kapselform er et smart tilskudd å bruke både for store og små. Nederst finner du også en rabattkode som du kan bruke hvis du har lyst å teste Áhppi reinleverkapsler.

 

Hvorfor er lever gunstig?

Lever er kjent for å være en kraftpakke av næringsstoffer. Den er spesielt rik på vitamin A, vitamin B12, jern, kobber og sink. I tillegg finner du blant annet B-vitaminet folat, omega 3-fettsyrer og aminosyrer i lever.

Disse næringsstoffene spiller en viktig rolle i kroppens funksjon, inkludert immunsystemet, energiproduksjon og cellevekst. Ved å inkludere lever i kostholdet ditt, kan du bidra til å opprettholde et sunt immunsystem, redusere tretthet og utmattelse, og støtte en sunn cellefunksjon. 

 

Anbefales lever ved jernmangel?

Lever er en god kilde til jern og mange som har jernmangel har glede av å spise jern, men det er ikke kun på grunn av jerninnholdet at du kan få forbedrede jernverdier når du begynner å spise mer lever eller å ta leverkapsler som tilskudd.

Reinsdyrlever er spesielt rik på biotilgjengelig kobber, noe som kan være spesielt nyttig ved jernmangel. Kobber er nemlig involvert i jernmetabolismen, inkludert absorpsjon, transport og lagring av jern.

En annen faktor når det kommer til jernmangel er vitamin A som også spiller en rolle i jernmetabolismen. Det høye innholdet av både kobber og vitamin A, i tillegg til jern, gjør reinsdyrlever til et veldig godt, og langt bedre, alternativ til tradisjonelle jerntilskudd. 

 

Hva er bærekraftig med reinsdyrlever?

Reinsdyrlever er et bærekraftig valg av flere grunner. Reinsdyr er naturlig tilpasset det arktiske klimaet og beiter på urter og lav som finnes i naturen. Dette gjør at de ikke trenger store mengder kraftfôr eller intensivt jordbruk for å produsere lever av høy kvalitet.

I tillegg er reinsdyrhold en viktig del av den samiske kulturen og bidrar til å opprettholde tradisjonelle levebrød og bærekraftige samfunn.

Rein styrke er en samisk kvinnebedrift som både er opptatt av bærekraft og å ta vare på samiske tradisjoner. De fremmer samisk matkultur hvor lever og annen innmat er en naturlig del av kostholdet, slik det også tradisjonelt har vært i resten av Norge og verden forøvrig.

I tillegg tilbyr Rein styrke andre samiske produkter, slik som tørket reinsdyrkjøtt og reisdyrskinn. Disse kan nå kjøpes via nettbutikken deres slik at vi som bor lenger sør også kan få glede av disse.

 

Hvorfor tørket lever som tilskudd?

Tørket lever kan være et lurt, enkelt og praktisk tilskudd av flere grunner. For det første er det en enkel måte å få i seg alle næringsstoffene fra leveren uten å måtte tilberede eller spise den i sin naturlige form. Kanskje er du som meg som egentlig ikke er så veldig glad i leversmaken?

 

Tørket lever kan enkelt tilsettes i smoothies, supper eller strøs over salater for å øke næringsinnholdet. I tillegg har tørket lever lang holdbarhet, noe som gjør det praktisk å ha som et tilskudd i skapet.

Hvis du spiser mye leverpostei, må du huske på at de fleste kjøpeleverposteier inneholder lite lever og mye fyllstoffer. Det kan derfor være gunstig å lage leverposteien selv eller å ta tilskudd av kapsler i tillegg.

 

Biotilgjengelighet fra matbaserte tilskudd

En av fordelene med å ta tørket lever som tilskudd er at næringsstoffene kommer fra en matkilde, noe som kan øke biotilgjengeligheten. Matbaserte tilskudd har en tendens til å bli bedre absorbert og utnyttet av kroppen sammenlignet med syntetiske tilskudd. Ved å velge tørket lever som tilskudd, kan du være sikker på at kroppen din får maksimalt utbytte av næringsstoffene.

Kroppen tar rett og slett bedre opp næringsstoffer fra det den gjenkjenner som mat. Den er smart sånn sett!

 

Hvorfor er lever bedre enn mange andre tilskudd?

Lever skiller seg fra mange andre tilskudd ved å være en naturlig kilde til næringsstoffer. Mange syntetiske tilskudd kan ikke matche den naturlige sammensetningen og biotilgjengeligheten til lever. Ved å velge lever som tilskudd, kan du være trygg på at du får et bredt spekter av næringsstoffer i en form som kroppen din lett kan absorbere og utnytte.

 

Konklusjon

Lever er altså en av de mest næringsrike matvarene du kan inkludere i kostholdet ditt og det er ikke uten grunn at leverkapsler er blitt så populært. Ikke bare er lever rik på essensielle næringsstoffer, men det å bruke mest mulig av dyret når vi først slakter det er også det mest bærekraftige.

 Men hvis du er som meg og ikke akkurat elsker leversmaken, er lever i kapselform helt gull.

 

Hvis du har lyst å teste Rein styrke sine leverkapsler, kan du bruke rabattkoden HARMONI og få hele 50% avslag på første forsendelse.

Nettbutikken til Rein styrke finner du her

 

Abonnementet er helt uten binding, men jeg for min del elsker å få kvalitetsprodukter levert hjem i postkassen når det er tid for påfyll, sånn at det blir en ting mindre å huske på i en travel hverdag. 

 

PS: Lurer du på hvilke mineraler du trenger eller om du har noen mineralubalanser? Da anbefaler jeg å ta en hårmineralanalyse som gir deg et godt bilde på kroppens mineralstatus og hva som skjer på cellenivå.

 

Trykk på knappen under og få en oversikt over mine linker og gratisressurser 💚

Ta meg dit!

Lyst å motta e-poster med nyheter, tilbud og inspirasjon?

Meld deg på nyhetsbrevet mitt her:

Jeg hater spam og vil aldri misbruk e-postadressen din. Ved å legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tråd med personvernerklæringen.